informatie

Waarom BYOR?

De wereld waarin onze kinderen opgroeien wordt steeds technologischer. Om kinderen beter te laten begrijpen hoe deze technologie om hun heen werkt is de BYOR-kit ontworpen. De BYOR-kit stelt kinderen in staat om zelf robots of andere elektronische apparaten te ontwerpen, bouwen en programmeren.

Makkelijk in gebruik, snel resultaat

De BYOR-kit bestaat uit een aantal verschillende input- en output-onderdelen. Deze onderdelen kunnen gemakkelijk met stekkertjes op elkaar worden aangesloten via het Easyboard. Zodra deze Easyboard van energie wordt voorzien gaan de aangesloten onderdelen op elkaar reageren. Wanneer er bijvoorbeeld een servo-motor en een knop zijn aangesloten, zal de motor reageren op de stand van de knop.

Vrije vormgeving

De onderdelen van de kit kunnen makkelijk op kosteloze materialen zoals karton bevestigd worden. Met de BYOR-kit zijn kinderen dus helemaal vrij in de vormgeving van hun robot of apparaat. Wanneer er een 3D-printer of lasercutter ter beschikking is kan deze uiteraard ook (onderdelen van) de robot produceren.

Programmeer je eigen robot

Wanneer de standaard werking van de Easyboard niet meer voldoet of als er nieuwe functionaliteit nodig is, kunnen kinderen de Arduino-compatible chip onder de Easyboard zelf gaan programmeren. Dit gebeurt met de toegankelijke Arduino-software maar kan ook met de visuele programmeertaal Scratch of ArduBlockly.

Laat je creativiteit los!