informatie

Waarom BYOR?

De wereld waarin onze kinderen opgroeien wordt steeds technologischer. Om kinderen beter te laten begrijpen hoe deze technologie om hun heen werkt is de BYOR-kit ontworpen. De BYOR-kit stelt kinderen in staat om zelf robots of andere elektronische apparaten te ontwerpen, bouwen en programmeren.

Wat is BYOR | Build Your Own Robot?

BYOR | Build Your Own Robot is een set elektronica waarmee je zelf binnen no-time een robot, apparaat of kunstobject kunt bouwen. De elektronische onderdelen van de BYOR-kit zijn makkelijk te gebruiken en veelzijdig toe te passen in materialen zoals karton, hout en plastic. Gebruik gerecyclede materialen zoals oud papier, oude verpakkingen en verschillende knutselmaterialen om het bouwwerk helemaal eigen te maken. Als de creatie klaar is kan deze zelfs geprogrammeerd worden door het toevoegen van de Micro:Bit. Met BYOR leer je alles over ontwerpen, programmeren en hergebruik op de meest actieve en leuke manier!

In onderstaande video wordt uitgelegd wat BYOR is, hoe het werkt en hoe je BYOR het beste toepast in je eigen creaties!

Makkelijk in gebruik, snel resultaat

De BYOR-kit bestaat uit een aantal verschillende input- en output-onderdelen. Deze onderdelen kunnen gemakkelijk met stekkertjes op elkaar worden aangesloten via het Easyboard. Zodra deze Easyboard van energie wordt voorzien gaan de aangesloten onderdelen op elkaar reageren. Wanneer er bijvoorbeeld een servo-motor en een knop zijn aangesloten, zal de motor reageren op de stand van de knop.

Vrije vormgeving

De onderdelen van de kit kunnen makkelijk op kosteloze materialen zoals karton bevestigd worden. Met de BYOR-kit zijn kinderen dus helemaal vrij in de vormgeving van hun robot of apparaat. Wanneer er een 3D-printer of lasercutter ter beschikking is kan deze uiteraard ook (onderdelen van) de robot produceren.

Programmeer je eigen robot

Wanneer de standaard werking van de Easyboard niet meer voldoet of als er nieuwe functionaliteit nodig is, kan de Easyboard (brein) worden uitgebreid met de Micro:bit. Deze chip is extreem toegankelijk en dus makkelijke zelf te programmeren in een visuele programmeertaal.


In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je met BYOR en micro:bit het makkelijkst programmeert.
Basiskennis van BYOR is nodig, dus kijk eerst de video bij ‘wat is BYOR | Build Your Own Robot?’.