e-wasterace

De e-waste-racer bouwen met de blueprint

Met je BYOR-pakket kun je van alles bouwen, onder andere een coole e-waste-racer! Download hier onder de blueprints voor de racer. Je print deze uit, plakt de bladen op karton en knipt langs de randjes om zo de onderdelen van het bouwpakket te vormen. De racer zelf kun je thuis maken, de interactieve omgeving met de sensors, het lampje en de motor kun je op school bouwen met de onderdelen van BYOR. Op de blueprints staat precies aangegeven waar de BYOR-onderdelen kunnen worden bevestigd om je creatie tot leven te wekken.

Uitleg en hulpstukken

Handleiding blueprints

Hoe werken blueprints?

Algemene Handleiding BYOR

Hoe werkt de BYOR-elektronica?

E-waste race blueprint

Bouw de e-waste racer!

Bouw-video!

In de video hier onder zie je precies hoe je de e-waste-racer en zijn omgeving bouwt! In het eerste gedeelte van de video wordt de e-waste racer zelf gemaakt, er wordt gebruik gemaakt van het Canary-mes en splitpennen maar dit kan eventueel ook met schaar en tape/lijm worden gedaan. In het tweede gedeelte wordt de ondergrond gebouwd, hierbij worden de BYOR-onderdelen ingezet om de slagboom open te laten gaan en de lamp aan te laten gaan.

Let op! Als je een kleinere BYOR-set hebt ontvangen kun je alleen de slagboom werkend maken


Je kan je racer natuurlijk altijd aanpassen en uitbouwen. Ook kun je met BYOR nog verschillende andere creaties bouwen, helemaal zelf bedacht of met andere blueprints. Programmeer je creaties met de micro:bit om ze een eigen karakter te geven of de werking te fine-tunen!