BYOR op TV!

Eigenaar en ontwerper van BYOR, Teun, is afgelopen zaterdag op TV geweest in het nieuwe creatief technische programma Tik ‘m aan!

In het programma worden kettingreacties gebouwd door verschillende teams en strijden ze om de titel van beste kettingreactie-bouwers van Nederland. Door de aard van het programma komt er veel creativiteit en techniek bij kijken. Teun en Joris (of Roessel en Jorlando) hebben als missie om daar ook een duurzaam karakter aan te geven. In de eerste aflevering zie je een kettingreactie die de grondstof-keten van een smartphone weergeeft en laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. Het doel is om mensen bewust te maken van alle e-waste die we samen maar laten opstapelen. De jury was erg te spreken over het verhaal van deze ‘bijna te technische’ kettingreactie.

Teun, Joris en BYOR zijn door naar de volgende ronde! Het programma wordt uitgezonden op NPO1 op zaterdag 20:30 en wordt gepresenteerd door Emma Wortelboer en Frank Evenblij.
Wil je zelf ook aan de slag met het bouwen van kettingreacties? We hebben een nieuw pakket samengesteld voor het bouwen van deze machines. Het pakket is inclusief het bouwboekje kettingreacties, waarbij je leert hoe je met BYOR handige elementen bouwt voor je reactie!


Volg ons op social media voor meer updates!